Fascykulacje - Forum
Polecany zakaźnik - Wersja do druku

+- Fascykulacje - Forum (https://fascykulacje.pl)
+-- Dział: Off-Topic (https://fascykulacje.pl/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Dział: Luźne rozmowy (https://fascykulacje.pl/forumdisplay.php?fid=12)
+--- Wątek: Polecany zakaźnik (/showthread.php?tid=336)

Strony: 1 2

Polecany zakaźnik - krzysiek84 - 08-04-2021

Cześć
W związku z tym,że wyszła mi dodatnia mykoplazmoza i bartonella poszukuje dobrego zakaźnika.

Polecacie może jakiegoś ? Najlepiej gdyby prowadził konsultacje online.

RE: Polecany zakaźnik - iwona87 - 08-04-2021

(08-04-2021, 08:44:48)krzysiek84 napisał(a): Cześć
W związku z tym,że wyszła mi dodatnia mykoplazmoza i bartonella poszukuje dobrego zakaźnika.

Polecacie może jakiegoś ? Najlepiej gdyby prowadził konsultacje online.

Online ma napewno kozub ale on jest ilads nie zakaźnik. Mi wyszła bolerioza dodatnia A zakaźnik mnie wysmial powiedział że jej nie mam. Nie wiem skąd jesteś?

RE: Polecany zakaźnik - krzysiek84 - 08-04-2021

Jestem z warmińsko-mazurskiego. Z tego co widzę to dr Kozub nieźlę się ceni.
Myślisz,że zwykły zakaźnik nie podejmie się leczenia?

RE: Polecany zakaźnik - iwona87 - 08-04-2021

(08-04-2021, 09:25:36)krzysiek84 napisał(a): Jestem z warmińsko-mazurskiego. Z tego co widzę to dr Kozub nieźlę się ceni.
Myślisz,że zwykły zakaźnik nie podejmie się leczenia?

Nie wiem jak wyglądają twoje wyniki z resztą i tak się na nich nie znam temat zakaznikow jest bardzo kontrowersyjny sama szukam kogoś do konsultacji swoich. Tak kozub ma ceny powalajace

Wykonywałem ten panel koinfekcji: https://diag.pl/sklep/badania/panel-koinfekcji-w-boreliozie-met-elisa-iif/
Mykoplazmę mam dodatnią w IGM i w IGG, natomiast bartonelle w IGG.
Ogólnie zakaźników w pl jest dość mało z tego co widzę.

RE: Polecany zakaźnik - the_kure - 08-04-2021

kryzs a ty wlasnego watku nie masz zalozonego z opisana swoja historia. mycoplazma w igm znaczy ze aktywna ale watpie zeby jakis lekarz zakaznik sie przejal jezeli nie masz zmian w plucach.   mycoplazmy lubia dawac powiklania neurlogiczne.

W wolnej chwili opiszę swoją historię. Myślisz, że lepiej od razu uderzyć do lekarza ilads?

RE: Polecany zakaźnik - the_kure - 09-04-2021

no trudny temat . tu nie ma latwych odpowiedzi. w ogole leczenie ilads wielu urtatowalo zdrowie i zycie a wielu zrujnowalo. to trzeba z rozsadkiem . przez pandemie z tego co wiem jest maly dostep do lekarzy ilads.  jak pojdziesz do dziedziucha z pzn to pewnie bedzie cie chcial klasc na odzdzial tak jak iwone87.  w wawie masz kurkiewicza. na podludniu polski chyba wiekszy dostep jest.  trudny temat.  ogolnie w podrecznikach pisza ze przeciwciala igm swiadcza o aktywnym zakazeniu .  pytanie ile to leczyc ?  moje kozlanka miala przewlekle zakazenie pluc chlamydia to 3 miechy trwalo leczenie. 

ja mam przeciwciala w igg boreliozy i mykoplazmy i tu sprawa jest bardziej kontrowersyjna . stare przewkle albo przebyte zakazenie.  ale tez sie wybieram do ilads tylko nei iwem kiedy.

RE: Polecany zakaźnik - krzysiek84 - 09-04-2021

Dzięki za podpowiedzi. Narazie umówiłem się do zwykłego zakaźnika - zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam nadzieje, że spróbuje to chociaż przeleczyć ze względu na przeciwciała IGM. Jeśli mnie zleje to odezwę się najprawdopodobniej do Kurkiewicza - mam do niego najbliżej.

RE: Polecany zakaźnik - the_kure - 09-04-2021

leczenie samej mykoplazmy to nie problem. nawet leczenie ilads nie powinno byc jakies wyrafinowane.   ale obawiam sie ze ilads bedzie chcial tez ta bartonelle leczyc a to juz troche grubszy kaliber. 

jezeli pojdziesz do zakaznika to fajnie by bylo jakby ci dal azytromecyne na 4 tygodnie. moze lepiej isc do laryngologa i powiedziec ze cie zatoki bola.   mi laryngolog bez problemu przepisal silna terapie azytromecyne . niestety juz do wyrzucenia;.

RE: Polecany zakaźnik - krzysiek84 - 11-04-2021

Zakaźnik mykomplazma raczej się nie przejął, stwierdził że ona nie daje objawów ze strony układu nerwowego. Z tego co wiem to jest inaczej ale nie dyskutowałem na ten temat. Ze względu na bartonelle dostałem sumamed czyli azytromycyne o której pisałeś na 9 dni. Poprosiłem jednak o dłuższą kurację, w sumie dostałem 6 opakowań na 18dni. Biorę od wczoraj, zobaczymy co z tego wyjdzie.

RE: Polecany zakaźnik - the_kure - 11-04-2021

no tym ze sie mykoplazma w igm nie przejal to mnie zaskoczyles.  a tym ze sie znow przejal bartonella w igg to juz w ogole mnie zaskoczyles.

btw azytromecyna swietnie wali w mykplazme natomiast niekonicznie bartonelle.  szkoda ze nie masz kuracji na rowny miesiac.

RE: Polecany zakaźnik - krzysiek84 - 12-04-2021

Mykoplazmą się nie przejęła bo nie powoduje wg niej objawów neurologicznych, natomiast sama Bartonella już tak. Pytała czy mam jakieś problemy z płucami bo mykoplazma atakuje m in ten organ. Niestety więcej nie chciała przepisać, postaram się jeszcze pogadać z lekarzem rodzinnym - może on przepisze mi jeszcze kilka opakowań.
Po kuracji antybiotykowej kupię jeszcze zioła Oruby - na mykoplazme i bartonelle (z tego co widzę to cena liposomalnych jest kosmiczna)

RE: Polecany zakaźnik - the_kure - 12-04-2021

no to bardzo ciekawe bo to ze mykoplazma daje mase powiklan neurologicznych to temat znany od lat 80 a neurobartoneloza to jest novum .  no i oczywiscie bartonelle leczy sie zuplelnie inaczej.  no i tu wchodzi kwestia tego igm ktore swiadczy o czyms nowym i aktywnym .  no nic i tak masz szczescie ze cie nie wysmial jak to wiekszosc zakaznikow robi .  jesli chodzi o ziola uzywalem te od oruby te z lymeherbs i te z magicznego ogrodu . ciezko stwierdzic ktore z nich sa najlepsze.    ogolnie jakiegos szalu sie nie spodziewaj .  

ja w tej chwil z ziol  uzywam kapuslkowane z now foods: tarczyca  vilcacora i andrographis.  moze sobie jakas nalewke kupie z rdestu . 

faktem jest ze w 2018 roku nie bylo sekundy bez fascykulacji na moim ciele. teraz mam fascykulniecie jedno na 3 dni .  pytanie czy ziola mi pomogly ? ciezko stwierdzic bo ja na prawde wiele zmienilem w swoim stylu zycia .  no i niestety duzo objawow neurologicznych nadla mam.     

mam nadzieje ze nie znikkniesz po tych 3 tygodniach i bedziesz informowal jak tam terapia.

https://jcm.asm.org/content/46/9/2856 tu sa opisane przypadki neurobartonelozy.

RE: Polecany zakaźnik - krzysiek84 - 13-04-2021

Myślę, że zioła nie powinny mi zaszkodzić, a przynajmniej taką mam nadzieję. Te od Oruby są dość wygodne bo wszystko jest w jednej butli.Trzeba działać, siedzenie z założonymi rękami raczej nikomu nie pomoże. Też postaram się zmienić swój tryb życia oraz dietę. Po skończonej kuracji oczywiście dam znać czy nastąpiła jakaś poprawa.
Dzięki za informacje i linki.